Praktisk informasjonBeliggenhet
Eiendommen heter Casa Fa Sol og adressen er Calle de Cervantes 2. Fasttlfnr er +34 965 889 098. Den ligger i en blindvei i et rolig villaområde som heter ”Entre naranjos y flores” ca. 2 km fra sentrum av Alfaz del Pi. Alfaz del Pi ligger i Alicante provinsen som igjen ligger i Valencia regionen. Området er en del av Costa Blanca nord. Nærmeste byer er Alfaz del Pi (ca. 2 km), Albir (ca. 5 km), Benidorm (ca. 12 km), Alicante (ca. 52 km) og Valencia (ca. 146 km).

Veibeskrivelse til Casa Fa Sol: Calle de Cervantes 2, Entre Naranjos y Flores, Alfaz del Pi. 

Kjøreanvisning fra Alicante flyplass:
Ut fra flyplassen følger man skilt mot Valencia (de er blå og det står bla Madrid på skiltet også). Etter litt er det skilt både rett frem og til høyre til Valencia - følg rett frem. Da kommer man etterhvert til en bomstasjon. Her trekker man lapp og betaler (kort (tarjeta) eller cash) når man tar av andre avkjøring til Benidorm (Benidorm Levante etter ca 30 min). Følg så skilt ganske umiddelbart mot Valencia (vei N-332) til høyre rett under broen, det kommer ganske brått på og skiltet kan være vanskelig å se i mørket.

Følg denne veien forbi første avkjøring til Alfaz del Pi (rundkjøring). Følg videre til avkjøringen til Albir (McDonalds-krysset), der skal man til venstre, men må ta av til høyre for å kunne gjøre det. (Ta av til høyre og kjør som en rundkjøring til venstre). Følg veien et godt stykke til dere kommer til et slags stort veikryss, der skal man ha det store rosa kulturhuset på høyre hånd. Hold til høyre i det krysset og følg veien til neste rundkjøring. Ta av til høyre og hold så umiddelbart til venstre etter denne. Følg denne veien et godt stykke, under motorveien, forbi hvite lavblokker på venstre hånd til du kommer til en rundkjøring (med Rastro Don Quijote på venstre hånd). Ta av til høyre, så temmelig umiddelbart til høyre igjen (Cami d'Alguers). Ta av første til venstre, så første høyre. Ved første vei til venstre er det en carport og en garasje på venstre hånd - der skal man parkere. Huset er bak muren rett over veien for garasjen - hovedinngangen er litt lengre innover i veien.

Matbutikker (veibeskrivelse under navnet).
Det er mange matbutikker i området. Vi er mest glad i Mercadona i Albir. Der har de ferskvare (fisk og kjøtt), frukt og grønnsaker og selvfølgelig drikkevarer av alle slag. De har gode produkter innen de fleste områder (melken smaker godt :-)).

Hvis du MÅ ha kaviar, brunost eller norsk salami kan du dra til Costa Blanca Supermarket. Der har de mye internasjonal mat (og øl) og det meste du trenger. Her har de deilig fersk brød hele dagen, så hvis noen gidder å kjøre ned på morgenen kan man få tak i ferskt brød til frokost her. Cafeen på baksiden har veldig deilig ferdigstekt kylling (pollo asado) - ANBEFALES!

Nabolaget
Eiendommen ligger i en blindvei i et rolig villaområde uten gjennomgangstrafikk. Det er flere nasjonaliteter, spanske så vel som norske, i nabolaget. Husk at stemmer bærer og at noen kan forstå det du sier. Vis hensyn med tanke på musikk og støy utendørs, spesielt om kvelden.

Eiendommen
Det er en ca. 2 mål tomt som består av et hovedhus med en gjesteleilighet i 2. etg. ”Tårnværelset” Og et gjestehus, ”Casitaen”. I tillegg et parkeringsareal utenfor med carport og biloppstillingsplass til flere biler. Det er et 4 x 10 m stort oppvarmet svømmebasseng (når det er behov), utedusj, palmer, rundt 30 frukttrær, appelsin, sitron, grapefukt og mandarin. Her er det bare å forsyne seg hvis trærne bærer frukter mens dere er der. I tillegg er det frodige blomsterbed og en liten gressplen.

Bygninger
Hovedhuset består av 3 doble soverom med air-condition og hvert sitt bad. Stue, spisestue, kjøkken, entre, glassveranda med utgang til bassengområdet og vaskerom med utgang til tørkesnor. Her er det flatskjerm med spanske og noen engelske kanaler, blue-ray spiller og trådløst internett.

Tårnværelset er en ett-roms leilighet med aircondition, eget bad, kjøkken og stor takterrasse. Den har en smal dobbeltseng og en sovesofa.

Casitaen består av 3 doble soverom med aircondition, et lite dusjbad m/WC og et dusjbad m/WC. Det er et minikjøkken der og en stor stue med utgang til en egen usjenert terrasse. Det er flere direkte utganger til bassengområdet. Stuen har biljardbord og dartbrett og er et skikkelig "gutte-rom". Kjøleskap til øl ;-)

Gartner/basseng
En gang i uken kommer gartneren, for å sørge for at hagen fortsetter å være like flott som den er i dag. Gartneren har også hovedansvaret for bassenget, men i perioder med mange menneske må vi passe på litt ekstra. Evt. løv og kvister tar man ut med hoven, og det skal ligge min. 3 multitabletter per uke i sluket.

Sikkerhet
Det er mur rundt hele eiendommen. Alle porter og dører som vender ut mot gaten må holdes låst, også når dere er tilstede på eiendommen. Alle dører er låsbare, og vinduer og dører har (låsbare gitter) utenpå. Det har aldri vært innbrudd der, men det er best å være på den sikre siden. Vi har alarm som går til et vaktselskap.

Avfall/renhold
Søppel legges i stor grønn felles container som står litt oppi veien. Containeren blir tømt 2-3 ganger i uken hele året. Glass (flasker), papp/papir og plast (plast, juicekartonger og brus/øl-bokser går i samme container) sorteres og kastes ved spesielle containere som dere ser langs veien mot Alfaz del Pi.

Sengetøy og håndklær
Det er sengetøy til alle senger, håndklær og strandhåndklær til 14 personer. Ofte kommer det nye gjester umiddelbart etter hverandre, så det er fint om dere får vasket så mye sengetøy og håndklær som mulig før dere drar. Ellers legger man alt skittent sengetøy/håndklær/kluter og lignende i en haug på gulvet i vaskerommet. Man må påregne å måtte vaske tidligere gjesters sengetøy når man kommer – hvis ikke de fikk tid til å vaske alt :)

Vask
Vask av hus ved avreise er organisert og betales som et tillegg til leien. Pass på at kjøleskapet er tømt for mat, alle søppelbøtter er tømt, og at søppelposer er båret ut i grønn container. Ikke la det stå igjen tomgods eller annet søppel til neste gjest. Priser: Hoveddelen 100,- euro, Casita, 75,- euro, Tårnværelset, 45,- euro.

Vann og strøm
Vann og strøm er kostbart i Spania. Pass på å slå av ALLE air-conditioner på dagtid, og lukk dørene til soverommene når dere setter dem på kvelden – da er de mest effektive, og kulden holder seg på rommet. Slå av lys i rom dere ikke bruker, og vær fornuftige.

Avreise
Pass på at det står litt vann, brus, vin og øl i kjøleskapet til neste gjest. Det skal også være ekstra doruller og tørkeruller i skapet i vaskerommet.

Nødnummer
Nødnummer for politi, brann og ambulanse – 112