Severdigheter, aktiviteter og shopping

Noe av det fineste å gjøre er å ta med vannflasker, kjøre oppi fjellene og gå turer, gjerne kombinert med lunsj på en lokal restaurant. Det er steinete, men verdt turen (husk gode sko). Se heftet ”Costa Blanca Walks” i vitrineskapet i stuen

Terra Mitica er en av Europas største fornøyelsesparker med myter og legender som tema. Der er det noe for en hver alder. Det kan være veldig varmt om sommeren. Rett ved siden av ligger TerraNatura som kan være et bedre valg på varme dager. Det er en wild-life park og et vannland i ett.

Mundomar i Benidorm har delfiner og fugler med mer. Med forskjellige show.

Aqualandia er et badeland med vannsklier etc. og er meget populært blant barna.

Guadalest er en hyggelig liten fjellandsby, ca 30 min. kjøring fra huset. Der er det flott utsikt og det er vel verdt et besøk. Kombiner gjerne med besøk til Nou Salat (en meget bra familierestaurant rett utenfor byen). Jeg anbefaler å kjøre via Nucia, Polop, Callosa d'En Saria (CV-755) på vei opp og den litt raskere veien CV-70 på vei hjem. Fantastisk natur!

Fuentes d’Algar er en liten elv som kan være forfriskende å besøke på varme dager. Her kan du bade i kulper og dusje i en foss. Vi pleier å dra dit etter en tidlig lunsj, bade og bruke tid i vannet og deretter spise en tidlig middag på en av de første restaurantene på høyre hånd når du går fra parkeringen (husker ikke hva den heter). De har et digert badebasseng som er veldig populært hos barna. Maten er god og betjeningen hyggelig, og man får sitte så lenge man vil så lenge barna bader :-)

Altea er en nydelig by ca 6 km fra huset. Den blir kalt ”den hvite byen” og har en flott gamleby, og en fin strandpromenade. Det er obligatorisk å ta en middag her. Ikke bestill bord før etter 20. Det er først da byen kommer til live. Det er folk og liv over alt - både barna og de voksne liker dette. Man kan tom. shoppe litt etter middag ;-)

Villajoyosa er en sjarmerede liten fiskelandsby ca. 30 minutters biltur unna, med en flott strand og en kjempe fin strandpromenade med mange gode restauranter. En fin dagstur for å kombinere strand og lunsj.

Golf – Det er mange golfbaner I området. Se på her for mer informasjon.

La Marina shopping centre har massevis av butikker. Zara, H&M, Mango og en haug med andre klesbutikker, sko, parfyme, interiør med mer. Vel verdt et besøk. Det er ca 20 min å kjøre langs N-332 mot Villajoyosa og Alicante.

Carrefour er det største supermarkedet I området. Der får dere tak i alt av mat, vin, toalettartikler, leker, klær osv. Et supert sted å ta den første innkjøpsrunden. Best for storinnkjøp. Ellers pleier vi å handle på Mercadona i Albir. Der er det godt utvalg av ferske og frosne varer, og du har et bra utvalg av drikkevarer. Kjør ned til Albir og følg skilt til Mercadona.